You, the petitioner
4c8d9bad 9cca 4f9c a3f3 4ac4f8d5d45f

Vrouwen veilig op straat in Leiden

2,685 signatures

Vrouwen zouden veilig over straat moeten kunnen. Dit is nu al een tijd niet het geval in Leiden. Er worden steeds meer jonge vrouwen verkracht/aangerand etc. Dit kan niet langer zo doorgaan. Ik pleit voor sleutel hangers met een alarm, gefinancierd door de gemeente, zodat vrouwen alarm kunnen slaan wanneer zij in een noodsituatie verkeren.

Petition

We

Jonge vrouwen, jonge mannen, studenten, scholieren, ouders.

 

establish that:

In Leiden kunnen jonge vrouwen niet meer alleen over straat. Meerdere aanrandingen en verkrachtingen zorgen voor een terecht onveilig gevoel. Dat de gemeente de daders niet direct kan oppakken is begrijpelijk. Wat echter wel zou kunnen is vrouwen direct een veiliger gevoel geven door hen te voorzien van een sleutelhanger die zij af kunnen laten gaan in noodsituaties. Het lijkt mij de taak van de gemeente om haar inwoners te beschermen, als dit niet direct kan dan maar indirect.

 

and request

Een sleutelhanger met een alarm voor alle jonge vrouwen die, zoals de afgelopen weken is gebleken, potentiƫle slachtoffers zouden kunnen zijn van aanranding/verkrachting. Eventueel uitdelen op studenten/studie verenigingen, universiteit, hoge school etc.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Leiden 
Petition desk:
Closing date:
2020-01-01 
Lead petitioner:
Student Leiden  
Website:

History

Signatures