U, de petitionaris
4c8d9bad 9cca 4f9c a3f3 4ac4f8d5d45f

Vrouwen veilig op straat in Leiden

2.685 ondertekeningen

Vrouwen zouden veilig over straat moeten kunnen. Dit is nu al een tijd niet het geval in Leiden. Er worden steeds meer jonge vrouwen verkracht/aangerand etc. Dit kan niet langer zo doorgaan. Ik pleit voor sleutel hangers met een alarm, gefinancierd door de gemeente, zodat vrouwen alarm kunnen slaan wanneer zij in een noodsituatie verkeren.

Petitie

Wij

Jonge vrouwen, jonge mannen, studenten, scholieren, ouders.

 

constateren dat:

In Leiden kunnen jonge vrouwen niet meer alleen over straat. Meerdere aanrandingen en verkrachtingen zorgen voor een terecht onveilig gevoel. Dat de gemeente de daders niet direct kan oppakken is begrijpelijk. Wat echter wel zou kunnen is vrouwen direct een veiliger gevoel geven door hen te voorzien van een sleutelhanger die zij af kunnen laten gaan in noodsituaties. Het lijkt mij de taak van de gemeente om haar inwoners te beschermen, als dit niet direct kan dan maar indirect.

 

en verzoeken

Een sleutelhanger met een alarm voor alle jonge vrouwen die, zoals de afgelopen weken is gebleken, potentiƫle slachtoffers zouden kunnen zijn van aanranding/verkrachting. Eventueel uitdelen op studenten/studie verenigingen, universiteit, hoge school etc.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Leiden 
Petitieloket:
Einddatum:
01-01-2020 
Petitionaris:
Student Leiden  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen